OM OSS

Hotell Alderholmen – det här är det lilla hotellet med service i kulisserna.

Det lilla hotellet bygger på enkelhet med personlighet. Min önskan är att ni ska trivas och få en varm känsla av att vara hemma fast borta. Även om jag inte har möjlighet att träffa er alla kära gäster vill jag ändå ni ska vara varmt välkomna.

/Maggan

Hotell Alderholmen byggdes 2008 och är ett av Gävles minsta och väldigt personliga hotell beläget i ett av de gamla röda hamnmagasinen.

Här finns åtta rum med dusch/WC och flertalet med utsikt mot Gavleån och strandpromenaden. Inom gångavstånd når ni även butiker, restauranger och ett rikt kulturutbud i Gävles stadskärna. Området Alderholmen, där hotellet ligger, består av en härlig blandning av gammalt och nytt.
Här finns flera genuina gamla byggnader med anor från den tid då Gävle var en stor hamnstad. Man hittar därutöver även kafferosteriet Gevalia här. Det nostalgiska och anrika magasinsområdet bildar en inspirerande kontrast mot det moderna nytänkandet strax bortanför hamnmagasinen.

Där ligger nämligen det nybyggda och mycket moderna bostadsområdet Gävle Strand med grönområden, småbåtshamn, restauranger och den poplulära Skybar med utsikt över stora delar av Gävle stad.

Varmt välkommen hit